Over ons

Snackbar en biologisch lijken amper samen te gaan. Natuurlijk Smullen denkt daar anders over. “Ook mensen die bewust hun voeding kiezen, willen lekker snacken. Van huisgemaakte frites en hamburgers tot kaassouffles en kroketten. We serveren het allemaal!”

In oktober 2008 opende Helen Geul Natuurlijk Smullen als eerste van Nederland een biologische snackbar in Amsterdam. Helen Geul kwam op het idee door een gebrek aan biologische en vegetarische alternatieven bij de concurrent. Beter voor dier en milieu, gezonder en bovenal lekkerder. Want aardappels hebben ook recht op een goed leven! Inmiddels is ‘Natuurlijk Smullen’ aan de Jan van Galenstraat al lang niet meer de enige biologische snackbar in Nederland.

“Zelf ben ik een lastige vleeseter, want ik vind dat je dieren niet kunt aandoen wat in de bioindustrie gebeurt. Maar ik snack wel graag. In de reguliere snackbar is naast patat alleen een kaassouffle en misschien een groentekroket verkrijgbaar. Daarnaast kreeg ik signalen uit mijn omgeving dat ze een biologische snackbar wel ‘zagen zitten’. Die mensen missen een beetje het ambachtelijke dat helemaal is verdwenen uit de snackbar.”

Vrolijke kroonluchters aan het plafond en kranten/tijdschriften op de tafels. Geen plastic of kunststof meubilair, maar houten tafels, zitbar en stoelen. Het menu staat wit gekalkt op zwarte schoolborden. Snacken op sterrenniveau!

Helen Geul

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *